Zoeken

Officieel: bootverkeer tussen Marokko en Spanje wordt hervat

8 april 2022 - 11:00 - Marokko

©

Het is nu officieel. Naar aanleiding van het bezoek aan Marokko van Pedro Sanchez, regeringsleider van Spanje, is besloten de zeeverbindingen tussen Marokko en Spanje met onmiddellijke ingang te hervatten. Dit betekent dat nog dit jaar de Marokkaanse diaspora per boot via Spanje naar Marokko zal kunnen reizen.

Deze aankondiging werd gedaan in de slotverklaring die werd aangenomen na de gesprekken tussen Koning Mohammed VI en Pedro Sanchez. De Premier bracht gisteren donderdag, een officieel bezoek aan Marokko op uitnodiging van de Koning.

Lees ook: Marokkaanse diaspora: Algeciras en Tarifa hopen op operatie Marhaba 2022

"Het verkeer van personen en goederen zal weer volledig en op ordelijke wijze worden genormaliseerd, waarbij ook zal worden voorzien in de nodige douane- en controlemechanismen", zo luidt de slotverklaring.

Lees ook: Marokko-Spanje: nieuwe politiesamenwerking van kracht op 30 april

"De passagiersdiensten tussen de twee landen onderling zullen onmiddellijk en geleidelijk worden hervat totdat alle verbindingen zijn geopend", aldus de mededeling. Tevens werd bekendgemaakt dat operatie Marhaba, specifiek bedoeld voor Marokkaanse diaspora, opnieuw van start zal gaan.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team