Zoeken

Dit zijn de vereisten om via Spanje met de boot naar Marokko te reizen

9 april 2022 - 09:00 - Marokkanen in het buitenland

©

De hervatting van het bootverkeer voor passagiers naar Marokko is na twee jaar wachten eindelijk effectief. Er zijn wel een aantal voorlopige voorwaarden waaraan moet worden voldaan.

Slechts twee dagen na het bezoek van de Spaanse premier Pedro Sanchez aan Marokko, heeft de Marokkaanse regering de heropening van het zeeruim voor passagiers officieel gemaakt.

Lees ook: Officieel: bootverkeer tussen Marokko en Spanje wordt hervat

"Als gevolg van de aankondiging van de onmiddellijke en geleidelijke hervatting van het passagiersvervoer over zee, worden rederijen die de Marokkaanse havens Tanger Med, Tanger stad, Nador en Al Hoceima bedienen, uitgenodigd om hun activiteiten te herstarten", bericht het Marokkaanse ministerie van Transport en Logistiek.

Het ministerie van Gezondheid heeft een gezondheidsprotocol uitgegeven voor toegang tot het Marokkaans grondgebied. Om Marokko via zee binnen te mogen moet aan volgende voorwaarden worden voldaan:

Lees ook: Slotverklaring bezoek Pedro Sanchez aan Marokko

 Ingevuld gezondheidsdocument van de passagier, die online kan worden gedownload en ook aan boord van de veerboten beschikbaar is.

EN

 Een Covid-vaccinatiepas dat nog geldig is in het land van herkomst. Inwoners van Marokko (Marokkanen en buitenlanders), moeten een vaccinatiepas voorleggen dat voldoet aan het nationaal vaccinatieprotocol.

OF

 Een negatieve PCR-test van minder dan 72 uur (niet geldig voor inwoners van Marokko).

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team