Zoeken

Marokkaanse diaspora: haven Al Hoceima verwacht recordzomer

29 mei 2024 - 12:00 - Marokkanen in het buitenland

©

De haven van Al Hoceima maakt zich klaar voor de komst van duizenden Marokkanen die in het buitenland wonen tijdens de jaarlijkse Operatie Marhaba. Vanaf 13 juni zal de Marokkaanse diaspora naar Marokko terugkeren om er de zomervakantie door te brengen.

Havendirecteur Adel El Bardi benadrukt dat alle nodige operationele en organisatorische maatregelen zijn genomen om de Marokkaanse diaspora een warm welkom te garanderen. In samenwerking met diverse partners, waaronder de Mohammed V Stichting voor Solidariteit, zijn de wachtruimtes gerenoveerd, is er nieuwe verlichting geplaatst en is de maritieme veiligheid geoptimaliseerd door de Koninklijke Gendarmerie. Ook is er extra aandacht besteed aan hygiëne, desinfectie en volksgezondheid.

Lees ook: Marokkaanse diaspora eist heropening zeeroute Al Hoceima-Motril

Om de doorstroming te versnellen, is het aantal medewerkers voor de controle van reizigers en hun bagage uitgebreid. Daarnaast wordt er een directe veerdienst met de haven van Motril in Spanje ingesteld, met dagelijkse afvaarten. Het beveiligingspersoneel is versterkt en de communicatie met de passagiers is verbeterd.

Lees ook: Haven Al Hoceima krijgt facelift voor komst Marokkaanse diaspora

Vorig jaar verwelkomde de haven van Al Hoceima een recordaantal van 60.103 wereld-Marokkanen en 15.652 voertuigen. Dit jaar worden nog hogere aantallen verwacht. Operatie Marhaba vindt jaarlijks plaats van 15 juni tot 15 september en maakt het voor Marokkanen die in Europa wonen mogelijk om hun thuisland te bezoeken tijdens de zomervakantie.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team