Zoeken

Haven Al Hoceima verwelkomt eerste vakantiegangers

16 juni 2024 - 17:10 - Marokkanen in het buitenland

©

De haven van Al Hoceïma heeft op zaterdag een eerste groep Marokkanen die in het buitenland wonen verwelkomd in het kader van de operatie Marhaba 2024.

Ongeveer 220 wereld-Marokkanen en 64 voertuigen kwamen aan boord van een ferry vanuit de Spaanse havenstad Motril. De oversteek werd verzorgd door een schip met een capaciteit van 1500 passagiers en 300 voertuigen.

Lees ook: Marokkaanse diaspora eist heropening zeeroute Al Hoceima-Motril

Volgens havendirecteur Adel El Bardi verliep de overtocht vlot dankzij de inzet van verschillende partijen, waaronder de Mohammed V Stichting voor Solidariteit, de Koninklijke Gendarmerie, de Nationale Veiligheid, de Douane, de havenautoriteiten en lokale instanties.

"Alle nodige maatregelen zijn genomen om de overtocht van 2024 soepel te laten verlopen en het comfort van de reizigers te garanderen," aldus El Bardi. "Er zijn speciale voorzieningen getroffen voor mensen met een handicap en ouderen, met extra ondersteuning van personeel, zowel aan boord als in de haven."

Lees ook: Marokkaanse diaspora: haven Al Hoceima verwacht recordzomer

De komende dagen verwacht de haven van Al Hoceïma een toestroom van wereld-Marokkanen, mede door de start van de zomervakantie en de viering van Eid ul-Adha. Een ferry met een grotere capaciteit is ingezet om de verbinding tussen Al Hoceima en Motril te verzekeren.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team