Zoeken

Marokkaanse diaspora: wijzigingen voor Marhaba 2024-operatie

26 mei 2024 - 15:00 - Marokkanen in het buitenland

©

De Marokkaanse autoriteiten hebben besloten om de startdatum van de Marhaba-operatie 2024 met twee dagen te vervroegen. Dit omdat de gewoonlijke startdatum samenvalt met Eid ul-Adha.

De zomeroperatie, die jaarlijks de doorgang van miljoenen Marokkanen die in het buitenland wonen vergemakkelijkt, begint dit jaar officieel op 13 juni.

Lees ook: Extra veerboten naar Marokko voor Marhaba 2024

Operatie Marhaba, die traditioneel van midden juni tot 5 september duurt, staat dit jaar voor een grote uitdaging. Naar verwachting zullen er 3,3 miljoen Marokkanen die in het buitenland wonen, naar Marokko terugkeren, een stijging van 4% ten opzichte van 2023. Om de toestroom van reizigers in goede banen te leiden, zetten de Marokkaanse en Spaanse autoriteiten alles op alles.

Er zullen 32 schepen varen op 11 verschillende maritieme routes tussen Marokko en Spanje. De haveninfrastructuur in beide landen is verbeterd om de doorstroming van reizigers te optimaliseren. In Spanje worden 27.000 mensen ingezet om logistieke ondersteuning en diensten aan de Marokkaanse diaspora te bieden.

Lees ook: Miljoenen Marokkaanse expats keren terug naar Marokko: zomer wordt warm!

Rabat en Madrid hebben de coördinatie rond de zomeroperatie versterkt om een ​​vlotte en soepele terugkeer van de Marokkaanse diaspora te garanderen. Er is extra aandacht voor de dienstverlening in de havens, de beschikbaarheid van nood- en hulpdiensten, en de veiligheid van de reizigers.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team