Zoeken

Marokkaanse diaspora eist heropening zeeroute Al Hoceima-Motril

16 mei 2024 - 13:00 - Marokkanen in het buitenland

©

Vijf maanden geleden werd de bootverbinding tussen Al Hoceima en Motril zonder enige aankondiging stilgelegd. Deze plotselinge stop heeft grote gevolgen voor de duizenden Marokkanen in Europa die deze route gebruiken om tijdens de zomervakantie naar Marokko te reizen in het kader van Operatie Marhaba.

Abdelhaq Amghar, parlementslid van de socialistische partij, heeft vragen gesteld aan de minister van Transport en Logistiek over de redenen achter de sluiting van de veerlijn tussen Al Hoceima en Motril, die zeer populair is bij Marokkanen in Europa en de inwoners van de regio.

Lees ook: Baleària start nieuwe verbinding tussen de havens Motril en Tanger Med

Het parlementslid vreest dat de sluiting van zeeroute de reis van Marokkanen in Europa naar Marokko tijdens Operatie Marhaba deze zomer zal bemoeilijken. Hij voegt toe dat Marokkanen uit Europa die gewend waren om deze route te gebruiken om naar hun thuisland te reizen, dit jaar gedwongen zullen worden om via de haven van Beni Ensar of de haven van Tanger te gaan.

Lees ook: Haven Motril wacht ongeduldig op Marokkaanse diaspora

Abdelhaq Amghar vraagt ​​de regering om dringend maatregelen te nemen om de zeeroute te heropenen en het reizen te vergemakkelijken voor de Marokkaanse diaspora die de zomervakantie in Marokko wil doorbrengen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team