Zoeken

Haven Al Hoceima krijgt facelift voor komst Marokkaanse diaspora

20 juni 2023 - 17:00 - Marokko

©

De haven van Al Hoceima heeft een aantal maatregelen genomen om Marokkanen die in het buitenland wonen in de best mogelijke omstandigheden te ontvangen, in het kader van de operatie Marhaba 2023.

Directeur Adil El Bardi van de haven vanAl Hoceima, vertelt dat de haven een reeks maatregelen heeft genomen om Marokkanen die in het buitenland wonen in de best mogelijke omstandigheden te kunnen ontvangen. De facelift vond plaats ter voorbereiding van de operatie Marhaba 2023, die op 5 juni van start is gegaan, onder het effectieve voorzitterschap van Koning Mohammed VI, meldt SNRTnews.

Lees ook: Marhaba 2023: zware verkeersopstopping in Melilla

El Bardi zegt dat alle nodige logistieke middelen werden gemobiliseerd om de veiligheid van passagiers en hun goederen te garanderen, van zodra ze aankomen op de haven. De Nationale veiligheidsdienst (DGSN) en de Administratie van Douane en Indirecte Belastingen (ADII) hebben het aantal agenten in de haven verhoogd om de paspoort-, bagage- en goederencontrole te versnellen. Er zijn ook assistenten gemobiliseerd om reizigers te begeleiden en te helpen.

Daarnaast zijn er maatregelen genomen om de toegang tot de veerbootterminal op een goede manier te organiseren. Het Nationaal Havenagentschap (ANP) en de haven exploitatiemaatschappij "Marsa Maroc", hebben het maritieme station opgewaardeerd, door de horizontale en verticale bewegwijzering te verbeteren, sanitaire voorzieningen te installeren en het dak van de parkeerplaats te renoveren, om zo schaduwplekken te creëren voor passagiers en voertuigen.

Mensen met speciale behoeften en ouderen krijgen een speciale aandacht van alle betrokken diensten en in het bijzonder van de medische teams van de Mohammed V Stichting voor Solidariteit, die ervoor zorgen dat ze gemakkelijk toegang zullen hebben tot de diensten van de verschillende afdelingen binnen en buiten de maritieme terminal van de haven. El Bardi benadrukt dat de betrokken diensten er alles aan hebben gedaan om wereld-Marokkanen die hun zomervakantie in Marokko doorbrengen, zo goed mogelijk van dienst te zijn en te helpen.

Lees ook: Bootverbindingen met Marokko verstoord door staking

De haven van Al Hoceima heeft een scheepvaartdienst met de Spaanse haven van Motril die verzorgd wordt door de rederij Armas, met een capaciteit van 1500 passagiers en 300 voertuigen per overtocht. Daarnaast worden 4 tot 6 reizen per week verzorgd door schepen die Al Hoceima verbinden met bepaalde havens aan de noordelijke oever van de Middellandse Zee, met name tijdens piekperiodes.

Bladna.nl