Zoeken

Marokkaanse diaspora centraal in belangrijke meeting in Rabat

3 juni 2023 - 21:30 - Marokkanen in het buitenland

©

Premier Aziz Akhannouch heeft donderdag in Rabat de tiende bijeenkomst voorgezeten van de ministeriële commissie belast met Marokkanen die in het buitenland wonen. Gedurende deze vergadering benadrukte hij de toewijding van de regering om in te spelen op de verwachtingen van de Marokkaanse diaspora.

Tijdens de bijeenkomst werden de resultaten van de thematische comités bekendgemaakt. Deze comités waren verantwoordelijk voor het samenstellen van een uitvoeringsprogramma die door Koning Mohammed VI tijdens de 69e herdenking van de Revolutie van de Koning en het Volk was gevraagd.

Lees ook: Wereld-Marokkanen: voorwaarden voor vrijstelling invoerrechten auto’s 60-plussers

Akhannouch spoorde alle betrokken partijen aan om de uitvoering van de verschillende geplande maatregelen te intensiveren. Het programma is voornamelijk gericht op het voldoen aan de verwachtingen van de Marokkaanse diaspora op het gebied van bescherming van hun rechten en belangen, het vereenvoudigen en digitaliseren van administratieve procedures en het erkennen van de talenten en vaardigheden van de Marokkaanse gemeenschap in het buitenland.

Lees ook: Goed nieuws voor wereld-Marokkanen: verhoging vrijstelling (formulier)

Minister Nasser Bourita van Buitenlandse Zaken, Afrikaanse Samenwerking en Marokkanen in het Buitenland, lichtte de rol van de thematische comités toe, die reeds zestien vergaderingen hebben gehouden. Deze comités zijn belast met het samenstellen van een gedetailleerd plan dat de maatregelen bevat voor het uitvoeren van de koninklijke instructies met betrekking tot de Marokkaanse diaspora.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team