Zoeken

Marokko opent klachtencentrum voor Marokkaanse diaspora

7 juli 2023 - 22:00 - Marokkanen in het buitenland

©

De Hassan II-stichting voor Marokkanen die in het buitenland wonen heeft haar ontvangst- en opvolgingscentrum geactiveerd om deze zomer de klachten van wereld-Marokkanen te ontvangen en hen te helpen oplossingen te vinden.

De maatregel is onderdeel van Operatie Marhaba 2023. De klachtenafhandelingscentrum is belast met het beantwoorden van vragen en zorgen van Marokkanen die in het buitenland wonen. De Hassan II-stichting volgt zaken van Marokkanen over de hele wereld op, in het kader van Operatie Marhaba 2023, bevestigt Fatiha Amellouk, de communicatiedirecteur van de stichting, aan SNRTnews.

Lees ook: Wereld-Marokkanen en belastingvrijstelling, wat zegt de douane

Tijdens Operatie Marhaba 2022 (5 juni - 15 september) registreerde het ontvangst- en opvolgingscentrum van de stichting 1725 klachten op juridisch gebied, waaronder 697 telefonisch, 462 via e-mail en 143 via de post. Daarnaast bezochten 423 mensen het centrum om hun zorgen te uiten. Het centrum ontving ook 264 klachten van wereld-Marokkanen in de economische sector.

Lees ook: Mogen Wereld-Marokkanen hun auto in Marokko verkopen?

De Stichting zal deze zomer ook opnieuw het cultureel verblijf organiseren voor kinderen van Marokkanen in het buitenland, om hen in staat te stellen hun banden met het koninkrijk te versterken.

Bladna.nl