Zoeken

Marokkaanse boer in Frankrijk geeft aardbeien tweede leven

17 mei 2022 - 15:40 - Wereld

©

In de Franse regio Tarn-et-Garonne geeft de Marokkaanse landbouwer Slimane Baroudi samen met zijn gezin een tweede leven aan de door de vorst aangetaste aardbeien in Fauguerolle.

De vorst heeft verliezen veroorzaakt in de kassen. "De temperaturen zijn gedaald tot -7, -8°C, je kunt er niet tegen vechten", vertelt de 72-jarige Slimane Baroudi aan Actu.fr. Van de 37.000 aardbeienplanten die werden geplant, werden sommige definitief vernietigd, maar hij kan wel zogenaamde remontant-aardbeien produceren. Een tweede aanwas die het seizoen moet redden.

Lees ook: Snufje Marokko in Spaanse Huelva tijdens aardbeienseizoen

Op zijn veld worden de planten geteeld volgens ecologische en duurzame technieken. "Een bijzondere aandacht wordt ook besteed aan het mulchen van de grond, dit houdt de grond vochtig, beschermt tegen onkruid en is dempend voor de knieën van de plukkers", legt Fouzia, de dochter van Slimane, uit.

Slimane Baroudi is een voormalig hotelier uit Marokko die op 17-jarige leeftijd naar Frankrijk kwam. Hij begon in 1973 te werken als landbouwer en is inmiddels een bekende groenteboer. Aardbeien zijn niet de enige planten die hij kweekt. "Om een stand op een markt te hebben, moet je een grotere verscheidenheid aan producten aanbieden", zegt hij.

Lees ook: Marokko: hervorming biologische landbouw

Tuinbonen, witte en rode uien, sla in alle variëteiten, radijzen, erwten, courgettes in bloei, snijbiet die als spinazie groeit en frambozen, zijn de gewassen waarvan de klanten op de markten hebben kunnen genieten en zullen blijven genieten, nu de zon eindelijk besloten heeft om te gaan schijnen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team