Zoeken

Marokko: hervorming biologische landbouw

25 april 2021 - 19:40 - Economie

©

De biologische landbouwers van de regio Rabat-Salé-Kenitra gaan beter samenwerken om zo de biologische sector in Marokko te hervormen. De drijvende kracht achter de samenwerking is de nieuwe landbouwstrategie die het koninkrijk heeft gekozen, genaamd "Groene Generatie".

De nieuwe Regionale Vereniging van Producenten van Biologische Landbouwproducten wil de cultuur van biologische landbouw stimuleren in de regio Rabat-Salé-Kenitra. Persbureau MAP interviewde Alami Aroussi, de woordvoerder van de vereniging en oprichter van de grootste biologische johannesbroodboerderij in de provincie Khemisset.

Volgens Aroussi past de oprichting van de vereniging in de nieuwe landbouwstrategie "Groene generatie" die onderdeel is van het lange termijnplan "Groen Plan Marokko" van de Marokkaanse overheid.

Biologische productie begint steeds populairder te worden in de regio Rabat-Salé-Kenitra. Momenteel wordt er in deze regio 1700 hectare landbouwgrond gebruikt voor de biologische teelt van citrusvruchten, groenten, bomen, voedergewassen en medicinale en aromatische planten.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team