Zoeken

Marhaba 2021: woede onder wereld-Marokkanen uit B-lijst landen

24 juni 2021 - 10:00 - Marokkanen in het buitenland

©

Wereld-Marokkanen in de landen die door de Marokkaanse overheid op de B-lijst van onveilige landen zijn geplaatst zijn zeer ontevreden over de gezondheidsmaatregelen die aan hen worden opgelegd. Velen van hen raken door de beperkingen gedemotiveerd om deze zomer naar Marokko te reizen.

Volgens het weekblad Challenge heerst er onder de Marokkaanse diaspora in de landen die op de B-lijst zijn geplaatst vooral verontwaardiging over de verplichte quarantaine van 10 dagen. Deze regel zorgt ervoor dat met name gezinnen een andere bestemming kiezen om hun vakantie door te brengen of zelfs helemaal afzien van een vakantie in het buitenland.

Lees ook: Boze wereld-Marokkanen op luchthaven Casablanca

"Behalve dat ze zich tien dagen lang in een hotel moeten isoleren, moeten wereld-Marokkanen uit landen op de B-lijst op de negende dag van hun sanitaire isolatie een PCR-test uitvoeren om te bewijzen dat ze geen drager zijn van het virus", vertelt een jonge Marokkaan wiens broer, die in Saoedi-Arabië woont, zijn reis naar Marokko op het laatste moment heeft geannuleerd.

"Hoewel het logisch is dat de overheid de nodige voorzorgsmaatregelen neemt voor de gezondheid, zijn sommige landen er toch in geslaagd kortere quarantaine oplossingen in te voeren, net zo preventief maar niet afschrikkend", vertelt een deskundige aan het weekblad. Zo kiezen veel andere landen ervoor om reizigers bij aankomst te testen en ze voor 24 uur in quarantaine te plaatsen. Vervolgens is er alleen een verplichte quarantaine voor personen die positief worden getest op het coronavirus.

Op woensdag 16 juni hielden wereld-Marokkanen uit Bahrein een sit-in actie op de luchthaven Mohammed V in Casablanca waarmee ze te kennen gaven zich niet aan de 10-daagse quarantaineplicht te willen houden. De Marokkaanse autoriteiten blijven echter bij hun standpunt dat dit de beste methode is om de gezondheid van iedereen te kunnen garanderen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team