Zoeken

Boze wereld-Marokkanen op luchthaven Casablanca

19 juni 2021 - 15:40 - Marokkanen in het buitenland

©

De luchthaven Mohammed V in Casablanca heeft woensdag spannende momenten gekend. Marokkaanse passagiers weigerden zich aan bepaalde sanitaire regels te houden en improviseerden protestacties op de luchthaven.

De passagiers, afkomstig uit Manama in Bahrein, een land dat op de B-lijst staat, waren niet gelukkig met de quarantainemaatregel van tien dagen en hielden een geïmproviseerde sit-in op de luchthaven om uiting te geven aan hun weigering zich aan de maatregel te onderwerpen.

Zoals verwacht waren de autoriteiten onbuigzaam over de naleving van deze preventieve maatregel om het risico van verspreiding van het coronavirus in te dammen, verklaart een ambtenaar volgens Alyaoum24.

Lees ook: Marokko selecteert steden voor quarantaine reizigers B-lijst

"De quarantaine waartoe is besloten voor passagiers die afkomstig zijn uit landen die op de B-lijst staan is verplicht en heeft tot doel een hervatting van de epidemie te voorkomen, die zeer duur zou kunnen uitvallen", verklaart een bron die wordt geciteerd door de site. Hij vertelt dat de ambtenaren aan de grensovergangen strikte instructies hebben gekregen om de nodige maatregelen te nemen tegen iedereen die weigert zich te onderwerpen.

Reizigers die afkomstig zijn uit een land dat op de B-lijst staat, worden systematisch onderworpen aan een quarantaine van 10 dagen. Zij moeten ook een negatieve PCR-testuitslag van 48 uur voor de reis kunnen voorleggen. De kosten van isolatie in één van de door de plaatselijke autoriteiten aangewezen hotels zijn voor rekening van de reiziger. De reiziger moet ook een controle ondergaan op de negende quarantainedag.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team