Zoeken

Nieuwe gezondheidsregels voor reizen naar Marokko

17 juli 2021 - 18:20 - Marokko

©

De Marokkaanse overheid heeft de regels voor de toelating van reizigers uit het buitenland aangepast. Er was de afgelopen weken veel commotie over de strenge voorwaarden om het koninkrijk binnen te kunnen komen. Vanaf 12 juli gelden er andere regels.

Marokko heeft landen onderverdeeld in een A- en een B-lijst. De soepele regels voor landen die op de A-lijst staan gelden voor zowel wereld-Marokkanen als voor buitenlandse toeristen. Mensen die ingeënt zijn, hoeven alleen een vaccinatiebewijs te laten zien. Marokko accepteert de volgende vaccins: Astrazeneca-SK Bio, Sinopharm, Sputnik, Pfizer/BioNTech, Janssen (Johnson & Johnson), Covishield (Serum Institute of India), Moderna en Sinovac.

Lees ook: Thuisisolatie in plaats van 10-daagse quarantaine voor wereld-Marokkanen uit B-lijst-landen

Mensen die niet gevaccineerd zijn moeten een negatieve PCR-test kunnen overleggen die niet ouder mag zijn dan 72 uur (de tijd gaat in vanaf het moment dat de test is afgenomen).

Voor mensen die uit landen komen die op de B-lijst zijn gezet, gelden de volgende regels: reizigers die volledig zijn gevaccineerd moeten naast een bewijs hiervan ook een negatieve PCR-test kunnen tonen. Deze mag niet ouder zijn dan 48 uur. Reizigers die nog niet (volledig) zijn ingeënt moeten een negatieve PCR-test tonen die niet ouder is dan 48 uur en moeten verplicht 10 dagen in quarantaine doorbrengen in een door de autoriteiten aangewezen hotel. De kosten van dit hotelverblijf zijn voor eigen rekening. Op de negende dag van de quarantaine zal er weer een PCR-test worden afgenomen.

Echter gelden voor Marokkaanse burgers (of reizigers die van origine Marokkaans zijn) andere regels als die vanuit een land reizen dat op de B-lijst staat. Zij moeten 5 dagen in thuisisolatie verblijven en op de vijfde dag moet er een sneltest of een PCR-test worden afgenomen. Voordat reizigers het koninkrijk binnen komen, moeten ze een gezondheidsformulier hebben ingevuld. Op het formulier moeten naast de naam en een adres twee telefoonnummers worden ingevuld zodat de autoriteiten contact kunnen opnemen wanneer het nodig is, meldt het ministerie van Volksgezondheid.

De gezondheidsmaatregelen dienen als preventie om het aantal coronavirusbesmettingen in het land te beperken. Zo is het verplicht om buiten een mondkapje te dragen, afstand te houden en regelmatig de handen te desinfecteren. Kinderen onder de 11 jaar hoeven niet getest te worden.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team