Zoeken

Thuisisolatie in plaats van 10-daagse quarantaine voor wereld-Marokkanen uit B-lijst-landen

15 juli 2021 - 15:00 - Marokkanen in het buitenland

©

Voor wereld-Marokkanen die afkomstig zijn uit landen die op de B-lijst van onveilige landen van de Marokkaanse overheid zijn geplaatst, wordt het makkelijker om deze zomer naar Marokko te reizen. De 10-daagse verplichte quarantaine in een hotel is ingeruild voor een verplichte thuisisolatie van vijf dagen.

De nieuwe regels zorgen voor grote opluchting bij de Marokkaanse diaspora in de landen die op de Marokkaanse B-lijst zijn geplaatst. Wereld-Marokkanen die niet of nog niet volledig zijn gevaccineerd zijn niet langer verplicht om 10 dagen in quarantaine te gaan in één van de hotels die daarvoor zijn aangewezen door de Marokkaanse autoriteiten. Voortaan kunnen ze kiezen voor een thuisisolatie van vijf dagen, op de voorwaarde dat zij het adres waar zij zullen verblijven opgeven aan de autoriteiten.

Lees ook: Volledig gevaccineerde wereld-Marokkanen in quarantaine gehouden

Voor niet gevaccineerde personen die ouder zijn dan 12 jaar en niet over de Marokkaanse nationaliteit beschikken, blijven de oude regels van kracht. Zij moeten nog altijd bij aankomst een negatieve PCR-test kunnen overleggen die niet ouder mag zijn dan 48 uur en dienen 10 dagen in quarantaine te verblijven in een hotel dat daarvoor is aangewezen. Tegen het einde van de quarantaineperiode wordt bij deze reizigers andermaal een PCR-test afgenomen. Voor personen die aankomen vanuit landen die op de B-lijst staan is thuisisolatie niet verplicht indien zij een vaccinatiebewijs kunnen tonen die ouder is dan 14 dagen.

Afgelopen zondag hebben de Marokkaanse autoriteiten de nieuwe indeling van de landen die op de B-lijst staan gepresenteerd. Onder deze landen zijn onder andere Frankrijk, Portugal en Spanje waar veel wereld-Marokkanen wonen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team