Zoeken

Marokko: PCR-test niet langer verplicht voor gevaccineerde reizigers

15 juni 2021 - 10:40 - Marokko

©

Uit het nieuwe sanitaire protocol van het Marokkaanse ministerie van Volksgezondheid blijkt dat gevaccineerde reizigers die vanuit de A-landen naar Marokko reizen, geen PCR-test van minder dan 48 uur oud hoeven mee te nemen. De nieuwe regels voor internationale reizigers zijn afgelopen vrijdag bekend gemaakt.

Volgens de nieuwe gezondheidsregels van de Marokkaanse overheid moeten reizigers die vanuit landen reizen die op de lijst van veilige landen staan, de zogenaamde "A-lijst", enkel een vaccinatiebewijs overleggen om Marokko binnen te mogen. In een persbericht van het ministerie van Buitenlandse Zaken van 6 juni stond ook al vermeld dat een PCR-test niet meer nodig zou zijn voor reizigers die volledig gevaccineerd zijn.

Lees ook: Voorwaarden voor reizen naar Marokko vanaf 15 juni

Voor alle passagiers zal het verplicht zijn om aan boord van het vliegtuig of bij aankomst een gezondheidskaart in te vullen. Hiermee wordt ervoor gezorgd dat er van alle reizigers hun adres en twee telefoonnummers bekend zijn, zodat er binnen de 10 dagen na aankomst contact kan worden opgenomen met deze personen in het geval zij toch in aanraking zijn gekomen met iemand die besmet is met het coronavirus.

Voor reizigers uit landen van de B-lijst zijn er naast een PCR-test die niet ouder is dan 48 uur meer aanvullende eisen. Zo moeten deze personen een speciale machtiging aanvragen bij de consulaire diensten in hun woonland en zijn ze verplicht om op eigen kosten 10 dagen in quarantaine te verblijven in een van de hotels die daarvoor zijn aangewezen door de Marokkaanse autoriteiten. Ook moeten deze reizigers op de negende dag van hun quarantaine een PCR-test af laten nemen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team