Zoeken

Marokko geeft update over reisvoorwaarden voor passagiers

5 juli 2021 - 20:00 - Marokko

©

De Marokkaanse autoriteiten hebben een update gegeven over de nieuwe indelingen van de veilige (A-lijst) en onveilige landen (B-lijst) met betrekking tot de epidemiologische situatie van de coronaviruspandemie. Vanaf 6 juli om middernacht worden Rusland, Egypte en Tunesië op de B-lijst van landen geplaatst waarvan de beheersing van het coronavirus te wensen overlaat of waarvan er te weinig betrouwbare gegevens zijn om te kunnen bepalen of de verspreiding van het virus onder controle is.

Wereld-Marokkanen en toeristen die vanuit de onveilige landen op de B-lijst naar Marokko reizen zijn verplicht om bij aankomst een negatieve PCR-test te overleggen die niet ouder is dan 48 uur. Ook moeten zij minimaal 10 dagen in quarantaine verblijven in een van de hotels die daarvoor zijn aangewezen door de Marokkaanse autoriteiten.

Lees ook: Marhaba 2021: woede onder wereld-Marokkanen uit B-lijst landen

De Interministeriële Covid Monitoring Commissie heeft in een persbericht bekend gemaakt dat er geen landen zijn toegevoegd aan de A-lijst van veilige landen en dat alleen Egypte, Rusland en Tunesië zijn toegevoegd aan de B-lijst. Ook wordt er vermeld dat reizigers die afkomstig zijn uit veilige landen van de A-lijst een negatieve PCR-test moeten laten zien bij aankomst die maximaal 72 uur oud is. Voorheen moesten passagiers uit deze landen een negatief testresultaat overleggen dat uiterlijk binnen 48 uur is verkregen.

Reizigers uit onveilige landen worden uitgezonderd van de quarantaineplicht in het geval zij een vaccinatiebewijs kunnen tonen waaruit blijkt dat ze zijn ingeënt met een vaccin dat is goedgekeurd door de Marokkaanse gezondheidsautoriteiten. De passagiers die in deze categorie vallen zijn wel nog steeds verplicht om een negatieve PCR-test te overleggen die niet ouder is dan 48 uur. Voor de mensen die afkomstig zijn uit landen op de B-lijst en die nog niet volledig of helemaal niet zijn gevaccineerd, is het verplicht om op eigen kosten voor 10 dagen in quarantaine te gaan in een van de hotels die daarvoor zijn aangewezen door de Marokkaanse overheid. Tevens zijn zij verplicht om op de negende dag van de quarantaine een PCR-test af te laten nemen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team