Zoeken

Luchtverkeer Marokko-Israël neemt toe

14 september 2022 - 07:00 - Economie

©

Zes maanden na de start van rechtstreekse vluchten tussen Marokko en Israël, neemt het luchtverkeer tussen de twee landen toe. Het zal naar verwachting blijven stijgen, wat een teken is van goede vooruitzichten.

Er is een gestage toename van het luchtverkeer tussen Marokko en Israël, dat wordt gewaardeerd door Royal Air Maroc en de Israëlische luchtvaartmaatschappijen Arkia, El Al en Israir. De eerste directe luchtverbinding (Casablanca-Tel Aviv) tussen Marokko en Israël, die op 13 maart van dit jaar van start ging, is een succes. "Een deel van de Sefardische gemeenschap, naar schatting 800.000 mensen van wie de meesten het land van hun jeugd of voorouders nog nooit heeft bezocht, kiest steeds vaker voor deze bestemming. Aan dit potentieel moet een deel van de miljoenen Ashkenazische Israëliërs worden toegevoegd, die bij touroperators geliefd zijn voor hun wereldreizen en die eindelijk aan toerisme in Marokko kunnen doen," vertelt een touroperator aan Medias24.

Lees ook: Duizenden Israëlische toeristen in Marokko verwacht

Hij is ervan overtuigd dat het aantal van 50.000 Israëlische toeristen die Marokko vóór de pandemie bezochten, zeer binnenkort zal worden overtroffen dankzij de onlangs geopende routes. Hij verwacht 200.000 reizigers vanaf 2023 en 500.000 op middellange termijn. Dit aantal zal toenemen naarmate de vluchtfrequenties verder worden opengesteld. Royal Air Maroc is er al bij betrokken. De Marokkaanse luchtvaartmaatschappij heeft haar vluchten van Casablanca naar Tel Aviv opgevoerd van drie tot vijf keer per week. Binnenkort kan dit worden uitgebreid tot een dagelijkse vlucht met 95% toeristen en 5% zakenmensen. De Israëlische luchtvaartmaatschappijen hebben hun tempo gehandhaafd: Arkia vliegt vijf keer per week naar Marrakech, El Al vier keer en Israir twee keer per week.

Lees ook: Hoe Marokko het toerisme vanuit Israël wil bevorderen

"De toename van de wekelijkse frequenties van de Marokkaanse en Israëlische luchtvaartmaatschappijen, toont aan dat de nieuwe routes goed worden gebruikt", aldus de exploitant. Volgens hem is het waarschijnlijk dat het aantal vluchten tussen de twee landen zal toenemen. Hij wijst er ook op dat de stijging van de brandstofprijzen de prijzen van de tickets met bijna 30% heeft opgedreven, maar dat dit geen invloed heeft op de waargenomen stijging van het aantal passagiers in beide richtingen. "Het verlangen om te reizen is blijvend," zegt hij.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team