Zoeken

Duizenden Israëlische toeristen in Marokko verwacht

13 februari 2022 - 18:20 - Marokko

©

Enkele dagen na de heropening van de luchtgrenzen, verwacht Marokko al het bezoek van duizenden Israëlische toeristen. Meerdere luchtvaartmaatschappijen bereiden zich voor om directe vluchten tussen Israël en Marokko te gaan verzorgen.

Het luchtverkeer werd tijdelijk opgeschort vanwege de snelle verspreiding van het Omikronvariant van het coronavirus. De vluchten tussen Marokko en Israël zullen naar verwachting in de komende dagen worden hervat. Dat bericht de Israëlische krant Israël Hayom. Zo zal de Israëlische groep El Al al vanaf maandag naar Marokko vliegen.

Lees ook: Honderden Amerikanen en Israëliërs in Marrakech verwacht voor mega-trouwfeest

Luchtvaartbedrijf Arkia zal vanaf april twee directe vluchten tussen Tel Aviv en Casablanca gaan aanbieden. Is de route een succes, dan overweegt de groep om het aantal wekelijkse vluchten te verdubbelen. Israir zal vanaf 28 maart naar Marokko vliegen.

Lees ook: Marokko: geen "koosjer" belasting voor Israëlische toeristen

"De Marokkaanse markt is erg aantrekkelijk voor Israëliërs vanwege de belangrijke joodse gemeenschap in Marokko, een gemeenschappelijke geschiedenis en een lokale cultuur waar joden zich in terugvinden", zegt Zoubir Bouhout, reisspecialist, aan Hespress. "Marokko bereidt zich voor om Israëlische burgers in de best mogelijke omstandigheden en met het diepste respect voor de Marokkaanse gastvrijheidstradities te ontvangen."

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team