Zoeken

Luchthaven Casablanca krijgt grote facelift

27 januari 2024 - 07:00 - Marokko

©

Het Nationaal Bureau voor Luchthavens (ONDA) in Marokko zet vaart achter de uitbreiding van de internationale luchthaven Mohammed V in Casablanca.

De werkzaamheden zijn gepland om ruim voor 2030 te worden afgerond, het jaar waarin Marokko samen met Spanje en Portugal het wereldkampioenschap voetbal organiseert. Een Spaans bedrijf is aangesteld om het ONDA bij dit project te ondersteunen.

Lees ook: Marrakech: hoe staat het met het mega-luchthavenproject?

Met een nieuw architectonisch ontwerp en duurzaamheid in het achterhoofd, omvat de transformatie van de internationale luchthaven Mohammed V in Casablanca de uitbreiding van de start- en landingsbanen en de toevoeging van twee grote terminals. Het ONDA rekent op Ingeniería y Economía del Transporte uit Spanje om deze veranderingen te realiseren.

Het Spaanse bedrijf zal zich richten op een betere verbinding met de wegen en het spoorwegnet, met name via de hogesnelheidstrein Al Boraq, waarvoor een speciaal station bij de luchthaven wordt gebouwd langs het spoor naar Marrakech.

Lees ook: Marokkaanse luchthavens aangesloten op spoorwegnet

Ingeniería y Economía del Transporte, internationaal bekend om zijn werk in de ontwikkeling van grote luchthavens, specialiseert zich in ruimtegebruik, noodzakelijke logistiek, essentiële moderne diensten, afstanden tussen stations en het beoordelen van pieken in start- en landingsactiviteiten en passagiersstromen. Het bedrijf biedt ook diensten aan op het gebied van luchtvaart, spoorwegen, stedelijk vervoer, wegen, telecommunicatie, milieu, architectuur en stedenbouw.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team