Zoeken

Marokkaanse luchthavens aangesloten op spoorwegnet

11 januari 2024 - 14:00 - Marokko

©

De internationale luchthaven Ibn Battouta in Tanger zal binnenkort worden verbonden met het spoorwegnet.

Dit maakt deel uit van een groter project dat de verbinding van 15 internationale luchthavens in Marokko met het spoorwegnet omvat. Het Marokkaanse Nationaal Bureau voor Spoorwegen (ONCF) heeft dit nieuwe initiatief onthuld, dat onderdeel is van een vijfjarenplan (2023-2027).

Lees ook: Tanger krijgt tram

Mohamed Adeljalil, minister van Transport en Logistiek, liet tijdens een vragensessie in het Marokkaans parlement weten dat er reeds een spoorverbinding bestaat tussen de internationale luchthaven Mohammed V van Casablanca en het station Casablanca-Port.

Het project om 15 luchthavens met het spoorwegnet te verbinden, is een teken van de inzet van de ONCF om de verbinding tussen steden en luchthavens in het koninkrijk te versterken. De samenwerking met lokale overheden staat centraal in het verbeteren van openbaar vervoersdiensten en het realiseren van deze spoorwegverbindingen.

De minister benadrukte dat de uitvoering van deze projecten afhankelijk is van de financieringen en de samenwerking van alle betrokken partijen. Het doel is om luchthavens te verbinden met nabijgelegen stedelijke gebieden, wat een belangrijke stap zou zijn in de ontwikkeling van het openbaar vervoer in Marokko.

Lees ook: Megacontract HSL Marokko: nieuwe concurrent in de race

Het ‘Spoorwegplan 2040’ van de ONCF, een toekomstgerichte studie, omvat de aanleg van 1300 kilometer nieuwe hogesnelheidslijnen en 3000 kilometer nieuwe conventionele spoorlijnen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team