Zoeken

Facelift voor meerdere Marokkaanse luchthavens

17 mei 2024 - 09:00 - Marokko

©

De regering van Aziz Akhannouch zet vaart achter de uitbreiding van de luchthavens van Marrakech, Agadir en Tanger.

In antwoord op een vraag van de parlementaire groep van de RNI-partij over "de ontwikkeling en modernisering van de luchthaveninfrastructuur" in het parlement, bevestigde Mohamed Abdeljalil, minister van Transport en Logistiek, dat de aanbestedingen voor de uitbreiding van de luchthavens van Marrakech, Agadir en Tanger de komende weken zullen worden uitgeschreven.

Lees ook: Marokko investeert fors in luchtvaart voor WK 2030

De bewindsman verduidelijkte dat deze projecten gericht zijn op het verdubbelen van de capaciteit van de luchthavens om de dynamiek van het luchtvervoer te ondersteunen. In de aanloop naar de belangrijke deadlines die in Marokko gepland zijn, werkt het ministerie eraan om de gestelde doelstellingen te halen, namelijk om de capaciteit van alle Marokkaanse luchthavens te verhogen tot 80 miljoen passagiers per jaar, in plaats van de huidige 40 miljoen, aldus de minister.

Lees ook: Luchthaven Tanger krijgt facelift van 2 miljard dirham

Mohamed Abdeljalil liet voorts weten dat het luchthavenbedrijf ONDA in 2019 de uitbreiding van de luchthaven van Marrakech had gepland, maar dat het project werd uitgesteld vanwege de Covid-19 pandemie. In 2024 kende het verkeer echter een onverwachte toename van 40% ten opzichte van 2019. Met betrekking tot de uitbreiding van de luchthaven Rabat-Salé verzekerde de minister dat de werkzaamheden eind dit jaar afgerond zouden moeten zijn.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team