Zoeken

Marokkaanse Al Boraq is een van de snelste treinen ter wereld

24 mei 2021 - 17:00 - Marokko

©

De Marokkaanse hogesnelheidstrein Al Boraq behoort tot de snelste treinen ter wereld. Dit blijkt uit gegevens van Statista, een online platform dat statistieken verzamelt over uiteenlopende economische sectoren.

Aan de hand van informatie uit 2016, waarin de commerciële snelheden van de treinen zijn vastgesteld, en recente informatie over de snelheidsrecords van treinen wereldwijd, heeft Statista een ranglijst opgesteld. Het snelheidsrecord van Al Boraq ligt op 357 kilometer per uur en de commerciële snelheid is 320 kilometer per uur. Met de hogesnelheidstrein die sinds 2018 rijdt tussen Tanger en Casablanca is de reistijd teruggebracht van 4 uur en 45 minuten naar 2 uur en 10 minuten.

Uit de presentatie van de jaarcijfers van 2019, blijkt dat Al Boraq een commercieel succes is in Marokko. In totaal maakten in het eerste jaar 3 miljoen Marokkanen gebruik van de hogesnelheidslijn. Volgens de directeur van het nationale spoorwegbedrijf ONCF, Mohamed Rabie Khlie, heeft het succes van de nieuwe verbinding het wachten waard gemaakt.

De snelste trein ter wereld is de Japanse hogesnelheidstrein SCMaglev / Shinkansen met een maximumsnelheid van 603 kilometer per uur. Daarna volgt de Franse TGV met een topsnelheid van 574,8 kilometer per uur. De Transrapid Shanghai uit China staat op de derde plaats met een maximumsnelheid van 501 kilometer per uur.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team