Zoeken

Soluna geeft nieuws over windmolen-blockchain project in Dakhla

10 september 2021 - 17:00 - Economie

©

De onderneming Soluna Technologies, Ltd., die in Dakhla werd opgericht om Marokko op een duurzaam spoor te zetten op het gebied van hernieuwbare energie en informatietechnologie, heet nu Harmattan Energy, Ltd. De naamsverandering is een gevolg van de overname van dochteronderneming Soluna Holdings door Mechanical Technology, Inc. (MTI), op 12 augustus 2021.

Volgens verklaringen van algemeen directeur, John Belizaire, zal de nieuwe onderneming het Harmattan Wind-project verder uitbouwen en alle ontwikkelingsactiviteiten beheren.

Lees ook: Dakhla krijgt windmolenpark van 15 miljard dirham

"Harmattan inspireerde ons hele bedrijfsmodel voor Soluna, en het zal een belangrijke proeftuin zijn als het eerste, verticaal geïntegreerde wind- en blockchain computing-project in zijn soort", zegt Belizaire. "Dit project heeft het potentieel om het grootste in Afrika te worden, gebruikmakend van een enorme windbron. Ons bedrijfsmodel van de ontwikkeling van hernieuwbare energie in combinatie met duurzame informatica, kan economische kansen ontsluiten op het hele continent."

Harmattan zal doorgaan met het ontwikkelen van het windpark op meer dan 10.000 hectare, inclusief on-site datacenters, die hernieuwbare energie gebruiken om blockchain computing aan te drijven.

Bladna.nl