Zoeken

Koeweit gaat niet meer investeren in Marokko

8 juni 2022 - 09:40 - Wereld

©

Koeweitse parlementsleden eisen dat de regering stopt met investeringen in Arabische landen zoals Marokko en Egypte. Ze willen dat investeringen naar binnen worden gericht.

"Alle investeringen in Egypte en de Arabische landen zijn mislukt. Ze hebben geen vruchten afgeworpen," aldus parlementslid Bader Al-Humaidi in een verklaring die wordt geciteerd door de Maghreb Economist. Ter ondersteuning van zijn verklaringen citeert hij de woorden van een Marokkaanse ambtenaar. "Volgens wat een verantwoordelijke medewerker mij vertelde, verhinderen de Marokkaanse autoriteiten dat om het even welk bedrag het land verlaat, of het nu om kapitaal of winst gaat."

Lees ook: Koeweit wil aantal Marokkanen op grondgebied beperken

Het parlementslid eist dat de investeringen van Koeweit naar binnen worden gericht. "Onze investeringen worden verondersteld zich te richten op Koeweit zelf. Door de eilanden verder te ontwikkelen, havens aan te leggen, fabrieken te bouwen en over te schakelen op alternatieve energiebronnen, maar ook op de ontwikkeling van jeugdprojecten, infrastructuur, elektriciteit en wegen. Evenals het scheppen van banen, huisvesting en het helpen van burgers in nood," zei hij aan minister van Financiën Abdul Wahab Al-Rasheed.

Lees ook: Bekende actrice roept Koeweit op om buitenlanders in de woestijn te dumpen

"Het volk weigert om nog overheidsgeld in Egypte te pompen. [...] Diplomatieke hoffelijkheid gaat niet ten koste van de nationale economie," concludeert parlementslid Osama Al-Shaheen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team