Zoeken

Marokko "solide en voorbeeldige" partner voor Koeweit

23 juni 2022 - 17:40 - Economie

©

Tegen eind 2019 heeft Koeweit meer dan 1,2 miljard dollar in Marokko geïnvesteerd, met name op het gebied van landbouw, huisvesting en infrastructuur, aldus de Marokkaanse ambassadeur in Koeweit, Ali Ibn Issa.

De diplomaat gaf in een interview met het Koeweitse dagblad Al Anba een overzicht van de bilaterale betrekkingen tussen Marokko en Koeweit. Hij benadrukte dat de bilaterale betrekkingen tussen de twee landen in de loop der jaren zijn aangehaald.

Lees ook: Koeweit gaat niet meer investeren in Marokko

Beide partijen hebben in totaal 110 overeenkomsten, memoranda van overeenstemming en uitvoerende programma’s ondertekend, die betrekking hebben op handel en investeringen op het gebied van landbouw, huisvesting, wegenbouw, enz, aldus Ali Ibn Issa. Marokko onderhoudt een "sterk en voorbeeldig" strategisch partnerschap met de Golfstaat, legde de diplomaat uit. Hij voegde eraan toe dat de handelsuitwisselingen tussen Rabat en Koeweit-Stad in 2017 meer dan 84 miljoen dollar bedroegen.

Lees ook: Koeweitse luchtvaartmaatschappij plant vluchten naar Marokko

Het land is het derde grootste Arabische land in termen van investeringen in het koninkrijk, zo deelde de Marokkaanse diplomaat mee. Hij beklemtoonde dat het handelsverkeer nog niet het gewenste peil heeft bereikt. Koeweit bezet de 10e plaats op de lijst van buitenlandse investeerders in Marokko. Concreet bedroeg de Marokkaanse invoer uit Koeweit - zwavel, geraffineerde olie en andere - 19,4 miljoen dollar in 2020, terwijl de Marokkaanse uitvoer naar de Golfstaat, waaronder auto’s en cosmetica, 31,8 miljoen dollar bedroeg vóór de pandemie.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team