Zoeken

Normalisatie Marokko-Israël is "verraad van de Palestijnse zaak"

10 augustus 2022 - 16:20 - Wereld

©

Abdul-Malik al-Houthi, de leider van de Jemenitische verzetsbeweging Ansarullah, is ervan overtuigd dat het Palestijnse volk de normalisering van de diplomatieke betrekkingen tussen Israël en vier Arabische landen, met name de Verenigde Arabische Emiraten, Marokko, Bahrein en Soedan, beschouwt als "een verraad van hun zaak".

"De Amerikanen en de zionisten hebben niet veel interesse voor de regionale regimes die hun betrekkingen met Israël hebben genormaliseerd," zei Abdul-Malik Al-Houthi in een toespraak op 8 augustus ter gelegenheid van de viering van Ashura. Hij riep op om de Verenigde Staten en Israël niet te vertrouwen als bondgenoten.

Lees ook: Israëlische aanvallen op Gaza: Marokkanen veroordelen "neutraliteit" regering

Volgens Al-Houthi zullen deze banden de kans op oorlog tussen de Arabische landen alleen maar groter maken. "De landen die diplomatieke betrekkingen met Israël hebben aangeknoopt, zullen hun militaire campagne tegen de Jemenitische gebieden opvoeren," voegde hij eraan toe.

Lees ook: Luchtaanvallen Gaza: PJD roept op te verbreking betrekkingen met Israël

De leider van Ansarallah zei ook dat de Verenigde Staten en Israël er alles aan doen om het Jemenitische volk af te leiden van het pad van gerechtigheid. Hij is ervan overtuigd dat ze enkel de "vernedering, corruptie en onderwerping" van de Jemenitische natie ambiëren. "De Verenigde Staten en Israël richten hun pijlen op het hele Jemenitische volk. Wij moeten samen een dam vormen tegen dergelijke strategieën. Elke stap in de richting van de vijanden is een stap in de verkeerde richting en een flagrante schending van de religieuze overtuigingen," besloot Abdul-Malik al-Houthi.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team