Zoeken

Bekende actrice roept Koeweit op om buitenlanders in de woestijn te dumpen

5 april 2020 - 14:40 - Wereld

©

Een bekende actrice in Koeweit heeft de autoriteiten van haar land opgeroepen om alle expats en andere buitenlanders het land uit te zetten vanwege de coronavirus pandemie.

"We hebben er genoeg van. Als we ziek worden zal er geen plaats zijn voor ons in ziekenhuizen. Waarom moeten wij voor hen zorgen als zelfs hun eigen landen hen niet willen? Moeten deze mensen niet vertrekken tijdens crisissen?", verklaarde Hayat Al-Fahad op een Koeweitse televisiezender.

"We zouden ze het land moeten uitzetten en zijn in de woestijn dumpen. Ik ben niet tegen medeleven, maar we hebben er nu genoeg van.", vervolgde de 71-jarige actrice.

De uitspraken van Hayat Al-Fahad zorgden voor veel kwade reacties en onbegrip. "Hoeveel Koeweiters leven op dit moment buiten Koeweit? Als iedereen haar logica zou volgen, wat zou er dan met hen gebeuren.", reageerde een sociale mediagebruiker op Twitter.

In Koeweit werden ruim 300 besmettingen met het coronavirus vastgesteld. Er vielen tot nu toe geen doden en de ziekenhuizen zijn niet overvol. Ook wetenswaardig is dat ongeveer 4000 Marokkanen in Koeweit leven.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team