Zoeken

John Malkovitch filmt in Marokko

14 oktober 2021 - 12:40 - Cultuur

©

Na een onderbreking van enkele maanden zijn de opnames van films en series in Marokko opnieuw van start gegaan. Producenten, acteurs en regisseurs haasten zich om voordeel te halen uit de versoepelingen van de coronamaatregelen. In Ouarzazate zijn ook de opnamen hervat van de speelfilm "Seneca, the creation of earthquakes" van Robert Schwentke.

De film wordt gecoproduceerd door Kamal Debbagh en brengt in Ouarzazate een fijne line-up samen van internationale acteurs, waaronder John Malkovitch en de Frans-Marokkaanse Nadia Benzakour.

Lees ook: Laatste seizoen "La casa de papel" deels gefilmd in Marokko

In een gesprek met SNRTnews, spreekt coproducent Debbagh over de huidige opnames in Ouarzazate. Hij vertelt over zijn band met Robert Schwentke en het enthousiasme van de acteurs die graag in Marokko spelen. "Seneca is een kleine productie die niet vergelijkbaar is met Hollywoodfilms. De samenwerking met Robert Schwentke duurt nu al twintig jaar".

Lees ook: Opnames vijfde aflevering Indiana Jones van start in Fez

Naast de buitenlandse acteurs, kan je in "Seneca, the creation of earthquakes" ook de Marokkaanse actrice Nadia Benzakour aan het werk zien. Volgens de coproducent is Nadia een zeer professionele actrice. "Ik ben blij dat er, in een film die veel voor mij betekent, een Marokkaanse actrice zit die zich internationaal heeft bewezen en die haar rol volgens de regisseur tot in de perfectie speelt. Ik ben er trots op dat zo’n professional met mij in dit avontuur zit".

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team