Zoeken

Japanse Yazaki opent vierde fabriek in Marokko

30 september 2022 - 14:00 - Economie

©

De Japanse autotoeleverancier Yazaki breidt zijn activiteiten in Marokko uit en heeft afgelopen woensdag een nieuwe fabriek in Kenitra ingehuldigd. Dit is de vierde fabriek in Marokko en de tweede in de Kenitra.

De opening van de nieuwe fabriek vond plaats tijdens een plechtigheid die werd bijgewoond door Ryad Mezzour, minister van Industrie en Handel. In zijn toespraak benadrukte hij de positionering van het koninkrijk op het internationale toneel, door de activiteiten van Yakazi in Marokko te intensiveren. Er is meer dan 333 miljoen dirham vrijgemaakt voor de bouw van de fabriek, gespecialiseerd in de productie van onderdelen voor de uitrusting van voertuigen met verbrandings-, hybride en elektrische motoren. "Dit zal de overgang van de automobielsector naar elektrificatie en duurzame mobiliteit ondersteunen", aldus Ryad Mezzour.

Lees ook: Marokkaanse auto-industrie: 1,7 miljard dirham aan investeringen

Volgens Andreas Di Vece, Chief Operating Officer van Yazaki EMEA, onderscheidt Marokko zich van andere landen door zijn uitzonderlijke handelsvoorwaarden die investeringen vergemakkelijken. Hij sprak ook positief over de samenwerking met het Marokkaanse personeel. Hij beschreef hen als "bekwaam, getalenteerd en toegewijd". Hij legde uit dat zij één van de redenen zijn waarom Yazaki zijn industriële aanwezigheid in het land blijft uitbreiden.

Lees ook: Marokko: automobielsector trekt nieuwe bedrijven

Het bedrijf Yazaki is al 22 jaar actief in Marokko en heeft vandaag fabrieken in Tanger, Meknes en Kenitra. Met meer dan 16.000 werknemers is de groep een van de grootste werkgevers in Marokko.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team