Zoeken

Nieuwe Motherson fabriek in Tanger, 300 nieuwe banen

9 oktober 2022 - 09:00 - Economie

©

De Indiase onderneming Motherson, die gespecialiseerd is in kunststof onderdelen voor auto-interieurs, heeft in Tanger een nieuwe fabriek geopend. De fabriek zal dashboards en deurpanelen leveren voor auto’s en lichte bedrijfsvoertuigen.

Ivek Chaand Sehgal, de president van de onderneming, huldigde de nieuwe fabriek in. Ze vervangt de bestaande vestiging van Motherson in Tetouan, die in 2010 werd gebouwd. Volgens een persbericht van de groep werd de fabriek gebouwd op een oppervlakte van 15.000 m² en is is tweemaal zo groot als de oude vestiging.

Lees ook: Marokko: politie onderzoekt berichten over vondst 490 miljoen dirham en goud bij Kamerlid

De nieuwe fabriek zal 300 banen opleveren op gebieden zoals het spuitgieten of frezen van kunststoffen met hoge-precisierobots, het lassen van kunststoffen en de integratie van airbags. De geproduceerde onderdelen zullen uitsluitend bestemd zijn voor Renault, de enige klant van Motherson, aldus het persbericht.

Lees ook: Auto-industrie: Marokko wil Zuid-Koreaanse investeerders aantrekken

"Deze operatie is soepel verlopen en zonder enige hinder voor de klant. Door de nabijheid van Renault zullen de transportkosten dalen en kan de capaciteit toenemen", aldus Ivek Chaand Sehgal.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team