Zoeken

Franse Faurecia creëert 1400 nieuwe banen in Marokko

27 december 2022 - 08:00 - Economie

©

Faurecia is een Franse onderneming die gespecialiseerd is in de productie van auto-onderdelen. Het bedrijf zal een nieuwe fabriek bouwen in Salé om zijn aanwezigheid in Marokko te versterken. Daartoe is een memorandum van overeenstemming ondertekend tussen de Marokkaanse regering en de Franse groep.

Deze overeenkomst, ondertekend door de minister van Industrie en Handel, Ryad Mezzour, en de algemeen directeur van Faurecia in Marokko en Tunesië, Taoufik Laamiri, voorziet in een investering van meer dan 150 miljoen dirham. De onderneming is voornemens een nieuwe fabriek te openen voor het snijden, verwerken en vervaardigen van bekleding van textiel en leer voor autostoelen.

Lees ook: Sumitomo bouwt 9 fabrieken in Marokko en creëert 16.000 banen

Het is de bedoeling de positie van de groep in het auto-ecosysteem te verstevigen, aldus een gezamenlijke verklaring. Hierbij wordt opgemerkt dat met deze investering 1400 directe banen kunnen worden gecreëerd tegen 2028.

Lees ook: Marokko: auto-export dit jaar goed voor 100 miljard dirham

"Dit nieuwe commitment van een mondiale leider is een bewijs van de aanhoudende investeringsdynamiek van ons platform en onze sterke concurrentiepositie", aldus Ryad Mezzour. Sinds 2008 is Faurecia aanwezig in Marokko met twee fabrieken in Kenitra en één in Salé.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team