Zoeken

Marokkaanse auto-industrie: 1,7 miljard dirham aan investeringen

30 maart 2022 - 17:40 - Economie

┬ę

Marokko en vijf toeleveranciers van de automobielindustrie hebben acht investeringsakkoorden ter waarde van 1,7 miljard dirham ondertekend, waarmee de bouw van fabrieken wordt beoogd die 12.000 banen zullen opleveren.

Het is de bedoeling kabelcomponenten te ontwikkelen die nodig zijn om tegemoet te komen aan de groeiende orders van fabrikanten van elektrische voertuigen, meldt MAP. Daarbij wordt uitgelegd dat de projecten gericht zijn op het vestigen van economische activiteiten op het gebied van communicatie, terminals, kabels voor elektrische voertuigen, kunststofonderdelen en andere industrie├źn die verband houden met precisietechniek en automatisering.

Lees ook: Marokko bouwt fabriek voor elektrische autobatterijen

De Marokkaanse minister van Industrie, Ryad Mezzour, verklaarde tijdens de ondertekeningsceremonie dat de nieuwe investeringen Marokko aantrekkelijker zullen maken voor buitenlandse investeerders en de technologische kwaliteit van de in het land geproduceerde kabelcomponenten zullen verhogen.

Het Japanse bedrijf Yazaki gaat bijvoorbeeld in Tanger een nieuwe kabelfabriek bouwen ter waarde van 38 miljoen dollar en zijn bestaande fabrieken in Kenitra en Tanger uitbreiden voor een bedrag van 40 miljoen dollar.

Het bedrijf Sumitomo zal zijn fabriek in Casablanca uitbreiden voor een bedrag van 15 miljoen dollar. Lear kondigde aan dat het een fabriek voor elektrische kabels zal openen in Meknes voor een bedrag van 20,6 miljoen dollar en een nieuwe fabriek voor eindapparatuur en connectoren voor een bedrag van 28 miljoen dollar.

Lees ook: Auto-industrie: sterke groei Marokkaanse export

Stahlschmidt heeft dan weer bekendgemaakt dat het een fabriek zal oprichten voor de productie van kabels en vergrendelingssystemen, voor een bedrag van 11 miljoen dollar. Het recentste investeringsproject betreft de bouw van een fabriek voor een gietproces door middel van TE aansluitingen in Tanger, voor een bedrag van 20,8 miljoen dollar.

Bladna.nl