Zoeken

Japanse autofabrikanten gaan vier nieuwe fabrieken bouwen in Marokko

16 januari 2021 - 20:40 - Economie

©

Marokko heeft twee overeenkomsten ondertekend met de Japanse autofabrikanten Yazaki en Sumitomo voor de oprichting van vier autofabrieken. Het gaat om een investering van in totaal 912 miljoen dirham. De fabrieken moeten 8300 banen gaan opleveren.

Sinds het jaar 2000 is de Yazaki-groep al in Marokko aanwezig. Het Japanse bedrijf wil zijn Marokkaanse activiteiten gaan uitbreiden met drie nieuwe fabrieken in Tanger, Kenitra en Meknes. De drie fabrieken moeten 6300 arbeidsplaatsen gaan opleveren en er is een budget van 462 miljoen dirham beschikbaar.

De Sumitomo-groep is sinds 2001 actief in Marokko met zijn dochterondernemingen Sews MFZ, SEBN en Sews Cabind. Het bedrijf is nu van plan om een vijfde fabriek in Casablanca te bouwen om te voldoen aan de vraag van zijn klanten FCA en CNH Global. De Japanners gaan hier 450 miljoen dirham aan besteden en de fabriek moet 2000 banen opleveren.

Volgens de minister van Industrie, Handel en Groene en Digitale Economie, Moulay Hafid Elalamy, zijn deze nieuwe investeringen het toonbeeld van de veerkracht van de Marokkaanse industriële sector en het vertrouwen in het Marokkaanse productieplatform.

"Marokko is op weg om de meest competitieve auto-hub ter wereld te worden. We zijn van plan om dit voort te zetten door de integratie van onze ecosystemen te verbeteren en de industriële productie CO2-neutraal te maken," meldde de minister.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team