Zoeken

Stellantis gaat in Marokko 450.000 auto’s per jaar produceren

11 november 2022 - 23:00 - Economie

©

Om de autoproductie in zijn fabriek in Kenitra te verbeteren, wil de groep Stellantis de komende jaren meer middelen inzetten. Er wordt 300 miljoen euro vrijgemaakt om 450.000 auto’s te gaan produceren. 

Carlos Tavares, CEO van de Stellantis Groep, deed de aankondiging woensdag tijdens een ontmoeting met regeringsleider Aziz Akhannouch. Hij prees de inspanningen van de regering om de investeringsprocedures te vereenvoudigen. Ook juichte hij de aantrekkelijkheid van het koninkrijk voor investeringen in de automobielindustrie en de aandacht voor deze sector in Marokko toe.

Lees ook: Renault produceert 100% elektrische "Mobilize Duo" in Marokko (video)

Aziz Akhannouch wees in zijn toespraak op de talrijke maatregelen die daartoe zijn genomen, waaronder de goedkeuring van het nieuwe investeringshandvest. De premier feliciteerde de groep Stellantis voor zijn investeringen in Marokko ondanks de crisis. Hij verklaarde dat de verdubbeling van de productiecapaciteit in Kenitra zal bijdragen tot het scheppen van 2000 nieuwe banen. Dit komt overeen met de krachtlijnen van het werkgelegenheidsprogramma van de regering.

Lees ook: Barid Al-Maghrib schaft 100% elektrische voertuigen aan

De regeringsleider erkende ook de bijdrage van Marokkaanse verantwoordelijken aan de ontwikkeling van de elektrische auto in de fabriek van Kenitra. Hij doelde daarbij op de Citroën AMI en Opel rocks-e. Hij wees ook op de bijdrage van een groep Marokkaanse ingenieurs en technici aan de ontwikkeling en productie van deze auto’s.

Bladna.nl