Zoeken

Marokko: automobielsector trekt nieuwe bedrijven

3 februari 2022 - 18:20 - Economie

©

De bedrijvigheid in de Tanger Med-zone blijft toenemen. Drie nieuwe ondernemingen in de automobielsector hebben hun komst aangekondigd.

De eerste is de Chinese groep Xinchuang Intelligence, die zich specialiseert in intelligent materiaal, composieten en technische service en zich op 5500 m² heeft gevestigd, aldus L’Économiste. In totaal werd er 4,5 miljoen euro geïnvesteerd en werden er 106 banen gecreëerd. Het bedrijf wil slimme industriële uitrusting leveren voor de lokale markt en voor de export, alsook gespecialiseerde uitrusting voor de autofabricage en de productie van gietvormen voor textielmachines.

De krant maakt ook melding van de komst van FGI, een in Turijn gevestigd industrieel bedrijf dat gespecialiseerd is in de productie van afdichtingen van rubber en schuim voor de automobielindustrie. Onder impuls van het marktpotentieel van de Marokkaanse automobielsector besloot FGI een fabriek te openen op 800 m². De investering beloopt 1 miljoen euro en er zullen 42 banen worden gecreëerd.

En tenslotte Mondi, een internationaal concern dat gespecialiseerd is in de productie van innovatieve en milieuvriendelijke verpakkingen en papieroplossingen. De onderneming zal zich vestigen op 26.000 m² in Tanger Automotive City en 100 banen creëren. De belangrijkste klanten van Mondi in Tanger worden de autotoeleveranciers en de Franse fabrikant Renault.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team