Zoeken

Israëlische toerismeprofessionals in conclaaf in Marrakech

8 december 2022 - 07:00 - Marokko

©

Het Nationaal Marokkaans Verkeersbureau (ONMT) organiseert van 5 tot 8 december in Marrakech een opleidingsretraite voor Israëlische toeristische gidsen. Het doel is toenadering te zoeken tot hun Marokkaanse collega’s om meer te weten te komen over het toeristische aanbod van Marokko.

De professionals nemen deel aan de ontmoeting in het kader van het congres 2022 van de Israel Tourism Association (ITTAA). Ze werden in de okerkleurige stad uitgenodigd om de toeristische sector, die zwaar getroffen is door de gezondheidscrisis, nieuw leven in te blazen. De 250 Israëlische deelnemers, waaronder touroperators, reisbureaus, communicatiebureaus en gespecialiseerde media, zullen kennismaken met het nieuwe toeristische aanbod van Marokko, aldus een persbericht van het ONMT.

Lees ook: Wereldleiders toerisme ontmoeten elkaar in Marrakech

"Voor het Marokkaanse toerisme is de aanwezigheid van Israëlische toeristische leiders een gelegenheid om hen in contact te brengen met onze Marokkaanse collega’s," verklaarde Adel El Fakir, directeur-generaal van het ONMT. Hij voegde eraan toe dat "Marokko uitzonderlijke troeven heeft voor Israëlische reizigers".

Het is de tweede keer dat de Israel Tourism Association haar leden samenbrengt in Marrakech, waar het jaarlijkse congres ook in 1995 werd gehouden. Er wordt op gewezen dat de ITTAA tot taak heeft de professionals te verenigen, hen op institutioneel niveau te vertegenwoordigen en hen te helpen hun activiteiten te ontwikkelen.

Lees ook: Marokko wil 26 miljoen toeristen aantrekken tegen 2030

De Israëlische markt is sinds de normalisatie van de betrekkingen tussen Marokko en Israël een van de belangrijkste voor het koninkrijk. Eind 2022 zullen 70.000 Israëlische toeristen Marokko hebben bezocht. Dit maakt de weg vrij voor een aanzienlijke groei in de komende jaren, aldus de onderneming.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team