Zoeken

Marokkaans leger onderzoekt capaciteiten Israëlische Artillerie

18 februari 2023 - 17:00 - Marokko

©

Recentelijk bezocht de generaal-majoor Mohamed Benawali, inspecteur van de Artillerie van de Marokkaanse Koninklijke Strijdkrachten (FAR), Israël. Dit werkbezoek kadert in de versterking van de militaire samenwerking tussen de FAR en het Israëlische leger, de Israel Defense Forces (IDF).

Het doel van de bezoeken aan meerdere militaire locaties was om de capaciteiten op het gebied van artillerie van de IDF te onderzoeken en inzicht te krijgen in de uitdagingen waarmee Israëlische soldaten op het terrein geconfronteerd worden, meldt Far-Maroc forum.

Lees ook: Marokko en Israël bespreken inlichtingen-samenwerking

Sinds de normalisatie van de betrekkingen werken Marokko en Israël aan het versterken van hun militaire samenwerking. In september 2022 verwelkomde de stafchef van het Israëlische leger (IDF), Aviv Kochavi, de generaal El Farouk Belkhir, chef-staf van het Marokkaanse leger, op de International Conference on Innovation, samen met vertegenwoordigers van landen zoals de Verenigde Staten, Canada, Australië en India. In augustus van hetzelfde jaar bezocht de Israëlische politiecommissaris Kobi Shabtai Marokko, waar hij hoge ambtenaren van de politie en de veiligheid ontmoette, waaronder de directeur van de inlichtingendienst Abdellatif Hammouchi.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team