Zoeken

Groep Israëlische influencers op rondreis door Marokko

1 december 2022 - 14:00 - Marokko

©

Een vliegtuig met een delegatie van 23 influencers uit Israël landde zondag 27 november in Marrakech voor een culturele uitwisseling.

De reis van de jonge influencers is een initiatief van de Israëlische ministeries van Regionale Samenwerking en Buitenlandse Zaken. Ze hopen dat ze via een reeks culturele uitwisselingen de banden met Marokkaanse influencers zullen versterken, aldus Le360.

Lees ook: Marokko gebruikt influencers om toeristen aan te trekken

Einat Levi, adviseur van het Israëlische ministerie van Regionale Samenwerking, legt uit dat de Israëlische influencers tijdens hun verblijf in Marokko niet alleen Marokkaanse collega’s, maar ook verschillende culturele actoren in het land gaan ontmoeten. Zo gaan ze bijvoorbeeld ook naar het Mohammed V-theater in Rabat om een uitvoering bij te wonen van de musical El Boustane Sepharadi, geschreven door de in 2015 overleden Yitzhak Navon, die van 1978 tot 1983 president van Israël was.

De influencers zullen ontroerende en intense momenten kunnen documenteren en delen met hun volgers op sociale media, "vooral met jongeren", aldus Einat Levi. De 23 influencers zullen veel tijd doorbrengen in Marrakech, maar gaan bijvoorbeeld ook naar Rabat en Casablanca. In een overzichtsvideo is hun enthousiasme voor Marokko goed voelbaar: "Marokko zit in mijn hart", "Ik hou van jullie", "Mijn grootmoeder raadde me aan hierheen te komen en ik besloot dat te doen", "Ik hou van de Marokkaanse gastronomie"... Vertellen de jongeren onder meer.

Lees ook: Marokkaanse influencers bezoeken Magen David Adom in Israël

In december vieren Marokko en Israël de tweede verjaardag van de hervatting van hun diplomatieke betrekkingen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team