Zoeken

Wereldleiders toerisme ontmoeten elkaar in Marrakech

26 november 2022 - 08:00 - Marokko

©

De 117ᵉ zitting van de Uitvoerende Raad van de Wereldorganisatie voor Toerisme (UNWTO) vindt plaats in Marrakech. De vergadering bekrachtigde de prioritaire acties na Covid-19 om de veerkracht van de sector te bevorderen.

De organisatie zal ongeveer 250 vertegenwoordigers van de lidstaten in Ochre bijeenbrengen, waaronder 16 ministers en hoge ambtenaren op het gebied van toerisme, vertegenwoordigers van relevante openbare en particuliere structuren, organisaties voor de bestemmingen en specifieke investeerders.

Lees ook: Marokko wil aantal toeristen tegen 2030 verdubbelen

Bijzondere aandacht zal worden besteed aan het midden- en kleinbedrijf (MKB). Het programma omvat conferenties over "Het MKB en talent als motor voor verandering in het toerisme," aldus een persbericht van het Marokkaanse ministerie van Toerisme.

Marokko neemt aan het evenement deel met een delegatie onder leiding van Fatim-Zahra Ammor, minister van Toerisme, Ambachten en Sociale en Solidaire Economie. "Dit evenement is een uitstekende kans om Marokko als bestemming in het algemeen en Marrakech in het bijzonder weer onder de aandacht te brengen bij opinieleiders in de toeristische sector en de internationale media", benadrukte de minister.

Lees ook: Marokko wil 26 miljoen toeristen aantrekken tegen 2030

De delegatie bestaat uit vakmensen die beroepsorganisaties vertegenwoordigen. Het gaat om de Nationale Confederatie voor Toerisme (CNT), de Nationale Federatie voor Hotelwezen (FNIH) en de Nationale Federatie voor Reisbureaus in Marokko (FNAVM). Ook het Marokkaans verkeersbureau (ONMT) en de Marokkaanse Vereniging voor Toerisme (SMIT) zijn vertegenwoordigd.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team