Zoeken

Marokko wil 26 miljoen toeristen aantrekken tegen 2030

1 september 2022 - 20:20 - Marokko

©

Minister Fatim-Zahra Ammor van Toerisme heeft de uitvoering van de nieuwe routekaart voor de toeristische sector gelanceerd, samen met het nationaal Marokkaans verkeersbureau (ONMT) en de belangrijkste aangesloten verenigingen en federaties.

Met de lancering van de routekaart hoopt de minister dat de toeristische sector zijn belangrijkste doelstelling zal kunnen realiseren, namelijk het aantal toeristen optrekken tot 26 miljoen in 2030. Om dit te bereiken is de nieuwe routekaart gebaseerd op drie assen, namelijk luchtvaart, nationale en internationale afstemming en investeringen.

Lees ook: Toerisme deels hersteld dankzij Marokkaanse diaspora

De vergadering die de werkzaamheden van de nieuwe routekaart lanceerde, vond plaats in aanwezigheid van de directeur van het ONMT, Adil El Fakir, en de CEO van de Marokkaanse Vereniging voor Toerisme Engineering (SMIT), Imad Barrakad, en heeft het ook een uitgebreide diagnose van de sector mogelijk gemaakt. "De belangrijkste lessen daaruit laten belangrijke mutaties zien op het niveau van de vraag, die een echte aanpassing van het aanbod vereisen", merkt het ministerie op in een communiqué. Het heeft de deelnemers ook de kans gegeven om een aantal voorstellen te bespreken die de nationale toerismeraad (CNT) heeft gedaan voor de korte en middellange termijn, om de toeristische sector nieuw leven in te blazen.

Lees ook: Toeristen massaal terug in Noord-Marokko

In de komende weken worden er voor de beroepsbeoefenaren in de sector verschillende thematische workshops georganiseerd, om in te spelen op de behoeften van elk facet van de toeristische sector.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team