Zoeken

Israëlische minister van Economie komt naar Marokko

18 februari 2022 - 15:20 - Economie

©

Orna Barbivai, Israëlisch minister van Economie en Industrie, reist op zondag 20 februari naar Marokko. Zij zal bij haar eerste officiële bezoek, met de ondertekening van een overeenkomst voor economische en commerciële samenwerking, de basis leggen voor de handelsbetrekkingen tussen Marokko en Israël.

Naar aanleiding van het bezoek, georganiseerd door de Israëlische delegatie in Marokko, zal Orna Barbivai Rabat, Casablanca en Marrakech bezoeken, waar zij verschillende ontmoetingen zal hebben met ministers, hoge ambtenaren en Marokkaanse zakenlieden, aldus een officieel persbericht.

Lees ook: Israëlische ambassadeur in Marokko onder vuur

De Israëlische minister van Economie en Industrie zal tijdens haar bezoek een werkvergadering hebben met haar Marokkaanse ambtgenoot Ryad Mezzour. Er zijn ook uitwisselingen gepland met de minister van Economie en Financiën, Nadia Fettah Alaoui, en de minister van Economische Integratie, Kleine Ondernemingen, Werkgelegenheid en Vaardigheden, Younes Sekkouri.

"Op diplomatiek, economisch en cultureel gebied is Marokko voor Israël van groot belang. Het is mijn bedoeling daar de economische grondslagen te leggen voor productieve en succesvolle wederzijdse uitwisselingen", aldus Orna Barbivai.

Lees ook: Kritiek in Israël over bezoek Yair Lapid aan Marokko

"Ondanks de bestaande handelsbetrekkingen en het feit dat de Israëlische industrie in Marokko reeds gevestigd is, vormt de economische samenwerking slechts een gedeeltelijke afspiegeling van de potentiële mogelijkheden, die door de nieuwe verwezenlijking nu in belangrijke mate nog meer tot de ontwikkeling van het land zullen bijdragen."

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team