Zoeken

Overeenkomst tussen Marokkaanse en Israëlische werkgeversorganisaties

20 maart 2022 - 17:00 - Economie

©

Het Marokkaans ondernemingsverbond CGEM en de Israeli Employers and Business Organisation (IEBO) hebben dinsdag een strategische partnerschapsovereenkomst ondertekend om de economische en handelsbetrekkingen tussen beide landen te bevorderen.

In het kader van de overeenkomst verbinden beide partijen zich ertoe de dialoog voort te zetten om belangrijke kwesties in verband met de Marokkaans-Israëlische betrekkingen te bespreken en bij te dragen tot de wederzijdse ontwikkeling van handel, investeringen en technologische ontwikkeling, aldus een gezamenlijke verklaring.

Lees ook: Marokko: regering bespreekt handelsovereenkomst met Israël

Chakib Alj, voorzitter van het CGEM, Ron Tomer, voorzitter van de IEBO, en de Manufactures Association of Israel hebben besloten een communicatiekanaal in de vorm van een bilaterale bedrijfsraad op te zetten om de samenwerking tussen beide organisaties te bevorderen en de uitwisseling van informatie en ervaring over aangelegenheden van gemeenschappelijk belang voor hun leden uit te breiden, met het oog op de bevordering van de economische ontwikkeling in beide landen.

Het doel is informatie uit te wisselen over economische kwesties, wetgeving, industrie en toeristische gegevens, met inbegrip van buitenlandse handel, douane en het monetaire stelsel, en te fungeren als plaatselijk centraal punt voor de leden van beide vakbonden.

Bovendien zullen het CGEM en de IEBO regelmatig bijeenkomen om de uitwisseling van standpunten te vergemakkelijken en de projectie en tenuitvoerlegging van deze overeenkomst te evalueren, terwijl zij ook de uitwisseling van handelsmissies zullen bevorderen.

Lees ook: Marokkaanse Gaia Energy en Israëlische Gandyr gaan samenwerken

Deze vergaderingen zouden ook dienen om de handelsmissies van de delegaties die elkaar bezoeken te helpen bij een grondige voorbereiding en bevordering van de vestiging van Marokkaanse bedrijven in Israël en Israëlische bedrijven in Marokko, die actief zijn in gezamenlijk sectoren.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team