Zoeken

Israëlische ambassadeur in Marokko onder vuur

11 januari 2022 - 09:00 - Marokko

©

De Israëlische zaakgelastigde in Rabat, David Govrin, ligt onder vuur en zou Marokko spoedig kunnen verlaten. Hij wordt ervan beschuldigd niet aan de verwachtingen te voldoen.

Steeds opnieuw controverse creëren, inmenging in de binnenlandse politiek van Marokko door middel van gebrekkige uitspraken, een opzettelijk vage aanpak van de nationale zaak. Dit zijn allemaal zaken die wijzen op een onvergeeflijke lichtvaardigheid in de aanpak van strategische betrekkingen, zoals die tussen Rabat en Tel Aviv, legt een waarnemer uit aan Ni9ach21. "Als hij (David Govrin) naar de laatste toespraken van Koning Mohammed VI had gekeken, dan zou hij tenminste begrepen hebben dat het chanteren van Marokkanen met betrekking tot de kwestie van de Sahara, de ernstigste fout is die je kan begaan," voegt de expert eraan toe.

Lees ook: David Govrin nu officieel Israëlisch ambassadeur in Marokko

De Israëlische diplomaat wordt, zowel in Rabat als in Tel Aviv, verweten dat hij niet genoeg belang heeft gehecht aan de dossiers die hij moet beheren, door een folkloristische aanpak te hanteren. "In een periode waarin een groot aantal serieuze kwesties op tafel liggen, lieten hij en zijn teams zich meeslepen in een folkloristische aanpak. Zij gaven er de voorkeur aan om aan in Marokko rond te reizen en hun toeristische escapades op sociale media te plaatsen, in de overtuiging dat zij hiermee Marokkanen zouden kunnen verleiden".

Lees ook: Israëlische diplomaat Eyal David in Rabat aangekomen

Dezelfde bron is van mening dat de Marokkaans-Israëlische betrekkingen enkel kunnen evolueren naar een volgende fase indien er een grondige verandering komt binnen het Israëlische verbindingsbureau in Rabat.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team