Zoeken

Marokko-Israël richten samen industriezones op

23 februari 2022 - 09:40 - Economie

©

In het kader van de uitbreiding van hun samenwerking hebben Marokko en Israël op maandag een overeenkomst ondertekend voor economische en commerciële samenwerking, gericht op de vestiging van industriezones en de ontwikkeling van het bedrijfsleven in Marokko.

Concreet zal het document, dat ondertekend werd door de Marokkaanse minister Ryad Mezzour van Industrie en Handel en zijn Israëlische ambtgenoot Orna Barbivai van Economie en Industrie, ervoor moeten zorgen dat handel en investeringen gemakkelijker worden gemaakt. Met name in de lucht- en ruimtevaartindustrie, de automobielindustrie, de voedselverwerkende industrie, de textielindustrie en de farmaceutische industrie, meldt MAP.

Lees ook: Israëlische minister van Economie komt naar Marokko

De twee ambtenaren besloten om de eerste vergadering te organiseren van een gezamenlijk comité dat opgericht moet worden als onderdeel van de "Overeenkomst inzake Economische en Commerciële Samenwerking". Daarnaast zal ook een zakenforum worden georganiseerd.

Lees ook: Israëlisch bedrijf SupPlant vestigt zich in Marokko

Volgens beide partijen hebben met name smart industry, levensmiddelen, automobielindustrie, lucht- en ruimtevaart, textiel, watertechnologie, hernieuwbare energie, outsourcing-diensten, medische hulpmiddelen en farmaceutische producten een groot investeringspotentieel.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team