Zoeken

Israël en Marokko in gesprek over deal Merkava-tanks

22 juni 2023 - 23:00 - Marokko

©

Israël zou momenteel in gesprek zijn met twee landen over de verkoop van gebruikte Merkava-tanks, volgens een bron binnen het Israëlische ministerie van Defensie. Marokko zou een van deze landen zijn.

Het nieuws werd aangekondigd door Yair Kulas, directeur van SIBAT, de internationale defensiesamenwerkingseenheid van het Israëlische ministerie van Defensie. In een gesprek met Calcalist gaf Kulas aan dat hij van plan is de verkoop van overtollige uitrusting van de Israëlische Defensiekrachten (IDF) te bevorderen. "Er zijn honderden miljoenen Sjekels in het spel. De wereld zoekt systemen, en de productie kost tijd. Niet iedereen heeft tijd om te wachten", aldus Kulas.

Lees ook: Marokko heeft Israëlische SpyX-drones ontvangen

De Merkava-tanks worden sinds de jaren ’80 door de Israëlische Defensiekrachten gebruikt. Onlangs heeft de IDF de meeste van haar Merkava Mark 3-modellen vervangen door Mark 4-modellen. De verkoop, als deze doorgaat, zou waarschijnlijk de Merkava Mark 2 en sommige Merkava Mark 3-tanks omvatten, die in de jaren ’90 geïntroduceerd werden.

Lees ook: Israëlische dronefabrikant zet twee productiebedrijven op in Marokko

Daarnaast kondigde Kulas aan dat andere overtollige materialen, zoals militaire schepen en gepantserde troepentransportvoertuigen, ook te koop zullen worden aangeboden na de aanschaf door de IDF van nieuwe geavanceerdere systemen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team