Zoeken

Hoofd verbindingskantoor Israël verlaat Marokko al na vier maanden

9 juli 2023 - 15:30 - Marokko

©

Het hoofd van het Israëlische verbindingskantoor in Marokko, Shai Cohen, heeft slechts vier maanden na zijn aanstelling het einde van zijn mandaat aangekondigd.

In een tweet die op zaterdag 8 juli werd gepubliceerd, betuigt Cohen zijn dankbaarheid aan iedereen en uit hij zijn trots op de successen die zijn behaald tijdens zijn korte tijd aan het hoofd van de missie.

Lees ook: Nieuw hoofd voor Israëlisch verbindingskantoor in Rabat

Voordat hij zich bij het Israëlische verbindingskantoor in Rabat voegde, werkte Shai Cohen voor de Israëlische economische diensten die belast zijn met Oost- en West-Europa en Noord-Amerika. Later was hij diplomatiek adviseur bij de Israëlische ambassade in Rome en Montevideo, en consul-generaal van Israël in Istanbul tot 2017.

Lees ook: Alona Fisher Kamm vervangt David Govrin in Marokko

Shai Cohen werd in mei tot opvolger van Alona Fisher-Kamm benoemd. Laatstgenoemde had David Govrin vervangen, die het onderwerp was van een onderzoek naar misbruik en seksuele intimidatie in september 2022. Marokko en Israël hervatten hun betrekkingen op 10 december 2020, onder auspiciën van de Verenigde Staten, in het kader van de Abraham-akkoorden.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team