Zoeken

Israëlische dronefabrikant zet twee productiebedrijven op in Marokko

14 juni 2023 - 18:00 - Marokko

©

Het Israëlische bedrijf Elbit Systems, een toonaangevende fabrikant van defensiesystemen, is van plan om in de nabije toekomst twee fabrieken te openen in Marokko. Shai Cohen, het hoofd van het Israëlische verbindingskantoor in Rabat, maakte dit nieuws bekend.

In een verklaring aan de pers zei Cohen dat één van de twee fabrieken in Casablanca komt. De productiebedrijven zullen volgens hem "defensiesystemen" produceren. Zijn aankondiging volgt op de vorig jaar ondertekende overeenkomst tussen Rabat en Tel Aviv om twee Israëlische fabrieken in Marokko op te zetten, gespecialiseerd in de productie van militaire drones.

Lees ook: Marokko versterkt defensie met aankoop van Israëlisch antiraketsysteem

De fabrieken passen ook in het voortdurende streven om de militaire samenwerking tussen de twee landen te versterken, die begonnen is met de normalisatie van hun betrekkingen in december 2020, in het kader van de Abraham Akkoorden onder auspiciën van de Verenigde Staten. Twaalf soldaten en officieren van de elite-eenheid Golani van het Israëlische leger nemen dit jaar voor het eerst deel aan African Lion, de militaire oefeningen die Marokko en de Verenigde Staten samen organiseren en die tot 19 juni in het koninkrijk plaatsvinden.

Lees ook: Marokko-Israël: militaire samenwerking verontrust Algerije

Afgelopen donderdag bracht ook de voorzitter van de Israëlische Knesset, Amir Ohana, een bezoek aan Marokko, waar hij een ontmoeting had met de voorzitter van het Marokkaanse parlement, Rachid Talbi Alami. De Israëlische ambtenaar maakte van de gelegenheid gebruik om het belang van samenwerking op het gebied van politiek en veiligheid tussen Rabat en Tel Aviv te benadrukken.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team