Zoeken

Inwoners Casablanca slachtoffer grootschalig bedrog

20 december 2020 - 18:00 - Marokko

©

Een oplichter heeft tientallen inwoners van Casablanca beetgenomen via Facebook. Hij maakte hen wijs dat hij de manager was van een bouwbedrijf.

De slachtoffers van deze 2.0-zwendel wonen in de steden Casablanca en El Jadida. Ze hebben een resem aan klachten ingediend tegen de vermeende oplichter. De Procureur des Konings bij de rechtbank van Ain Sebaa, opende een onderzoek naar de zaak, meldt Al Massae.

Volgens de aanklager deed de persoon zich voor als manager van een bedrijf dat gespecialiseerd was in de renovatie van huizen en interieurontwerp. Hij plaatste advertenties op het internet en belangstellenden vroegen hem dan om zijn diensten. Hij eiste daarna een voorschot. Sommigen hebben bedragen tot 80.000 dirham betaald als voorschot.

Eenmaal de voorschotten ontvangen, ging hij naar de huizen van zijn cliënten. Terwijl hij renovaties zou moeten uitvoeren, stal hij in plaats daarvan met behulp van handlangers waardevolle apparatuur. De vermeende oplichter sloeg nog voordat de slachtoffers het bedrog en de diefstal doorhadden op de vlucht. Hij is momenteel het onderwerp van een nationaal arrestatiebevel.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team