Zoeken

Vastgoedzwendel in Selouane raakt ook Marokkaanse diaspora

6 december 2020 - 14:20 - Marokko

©

Een directeur van een vastgoedbedrijf is afgelopen dinsdag in Nador opgepakt. De man zou tientallen mensen hebben opgelicht die een woning bij hem kochten. Onder de slachtoffers zijn ook Marokkanen die in het buitenland wonen.

De vastgoedontwikkelaar zou de leden van de vereniging van eigenaren veel geld hebben afgetroggeld. Volgens een slachtoffer zou het gaan om een bedrag van 15 miljoen dirham. De man zei dat hij een project beheerde voor de bouw van villa’s in Selouane, meldt de krant Assabah.

De slachtoffers hebben plannen op papier ontvangen voor wat er met de toegewezen grond zou gaan gebeuren. Zo zou er een moskee, een hamam, een winkelcentrum en een sportclub gebouwd worden. De grond bleek echter in het bezit van de Marokkaanse staat te zijn. De vastgoedontwikkelaar heeft dus geen recht om het stuk grond te bebouwen.

Achttien slachtoffers hebben woensdag voor de rechtbank gedemonstreerd voor gerechtigheid. De vastgoedontwikkelaar moest die dag voor de rechter verschijnen.

Ook willen de slachtoffers dat een bankier, die volgens hen ook betrokken is bij de zwendel, wordt opgepakt. Tegen hem hebben verschillende mensen een klacht ingediend bij zowel de politie als zijn werkgever.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team